De reis van de held

In de Reis van de held staat de cliënt centraal.  Een en ander vindt zijn bron in het boek “De Reis v.d. Held” van Frank Heckman & Steven de Bie. Hier volgt de opzet:  Koers zetten, Reisgenoten, De Reis, De tegenslag, De laatste etappe en De terugkeer van de held.
In de terugkeer van de held blikken we terug op wat we gedaan hebben en zijn wij de ‘nieuwe” ervaren mensen geworden. Dan kunnen wij anderen van onze belevenissen vertellen die aan het begin staan van een nieuwe ontmoeting! Kortom wat neem je mee?

Daar ik zelf een verwoed hardloper ben en Rots & Water hoog in het vaandel heb, geeft een combinatie van twee passies een enorme toegevoegde waarde. Dit programma wordt individueel en in duo’s/ kleine groepjes aangeboden. Je zou het ook kunnen toepassen in grotere groepen, bijv. bij een teambuildingsevent.

Wanneer het even niet lekker loopt, wordt het ook ter ondersteuning tussen ouder (s) en kind (eren) aangeboden. Na een vrijblijvend (kennismakings) gesprek volgt een intake om de problematiek helder te krijgen. Met andere woorden: Je kunt met je (luie) lichaam op de bank blijven zitten of in actie komen. Actie is nodig voor elke verandering!

De hoofdstukken van de Reis bestaan uit:

1.            Koers zetten
2.            Reisgenoten
3.            De reis
4.            De tegenslag
5.            De laatste etappe
6.            De terugkeer van de held

 

 

 

Daarna vervolg ik met diverse (Rots & Water-)oefeningen in mijn praktijkruimte. Aan het eind van het uur een kort afsluitend gesprek over hoe je het een en ander hebt ervaren. Wat vond je van de les? Wat heb je geleerd?

De resultaten die ik zie zijn erg positief. Ik had laatst een 17 jarige die verkeerde vrienden had, over auto’s heen liep en aan de andere kant een enorm talent: Hij kon enorm goed voetballen. De Reis v.d. Held en Rots & Water richten zich op het positieve, op kwaliteiten. Na zeven lessen individueel De Reis v.d. Held en zeven lessen Rots & Water met leeftijdsgenoten had hij zijn eigen (innerlijke) kracht weer gevonden en gaat het OK met hem.

Ook zie ik bij de ouder/kind training zeer positieve wendingen als dat ze inzien (en voelen!) dat Rots versus Rots niet werkt. Als vader de Rotshouding heeft, kan jij maar beter water zijn en andersom geldt natuurlijk ook! En als dochterlief Rots wordt, ziet moeder ineens dat ze maar beter de Waterhouding kan toepassen. Het mooie is, dat het niet alleen mijn cliënten helpt, maar ik krijg er zelf ook elke keer positieve energie van!

Kantoor / Praktijk

  • Leeuwarden

   Pelikaanstraat 8A
   8916AE Leeuwarden
   06-10406919
 •  Actueel nieuws

Agressie / bewustzijn training: Plantein Verpleeghuis Bloemkamp Bolsward

De Reis v.d. Helden v.d. Velden:  SV Wykels Hallum  voor spelers, ouders, leiders & trainers over respect  en de omgang met elkaar. (Mooi nieuw product voor voetbalclubs en dorpen over "Mienskip" en verbondenheid)

Kaart

Interesse of vragen?