De reis van de held

In de Reis van de held staat de cliënt centraal.  Een en ander vindt zijn bron in het boek “De Reis v.d. Held” van Frank Heckman & Steven de Bie. Hier volgt de opzet:  Koers zetten, Reisgenoten, De Reis, De tegenslag, De laatste etappe en De terugkeer van de held.
In de terugkeer van de held blikken we terug op wat we gedaan hebben en zijn wij de ‘nieuwe” ervaren mensen geworden. Dan kunnen wij anderen van onze belevenissen vertellen die aan het begin staan van een nieuwe ontmoeting! Kortom wat neem je mee?

Wanneer het even niet lekker loopt, wordt het ook ter ondersteuning tussen ouder (s) en kind (eren) aangeboden. Na een vrijblijvend (kennismakings) gesprek volgt een intake om de problematiek helder te krijgen. Met andere woorden: Je kunt met je (luie) lichaam op de bank blijven zitten of in actie komen. Actie is nodig voor elke verandering!

De hoofdstukken van de Reis bestaan uit:

1.            Koers zetten
2.            Reisgenoten
3.            De reis
4.            De tegenslag
5.            De laatste etappe
6.            De terugkeer van de held

 

 

Daarna vervolg ik met diverse oefeningen in mijn praktijkruimte. Aan het eind van het uur een kort afsluitend gesprek over hoe je het een en ander hebt ervaren. Wat vond je van de les? Wat heb je geleerd?

De resultaten die ik zie zijn erg positief. Ik had laatst een 17 jarige die verkeerde vrienden had, over auto’s heen liep en aan de andere kant een enorm talent: Hij kon enorm goed voetballen. De Reis v.d. Held richt zich op het positieve, op kwaliteiten. Na zeven lessen individueel De Reis v.d. Held met leeftijdsgenoten had hij zijn eigen (innerlijke) kracht weer gevonden en gaat het OK met hem.

Kantoor / Praktijk

  • Leeuwarden

   Pelikaanstraat 8A
   8916AE Leeuwarden
   06-10406919
   info@buroweerbaarheid.nl
 •  Actueel nieuws

Op 4 april lanceert Menno zijn boek Ut Mut Erut. 

Het boek voor de professional vol met geweldige tips en inzichten!
Een paar kernpunten uit het boek zijn:
Bewustzijn & zelfvertrouwen
Trainingsboek voor professionals
Praktische oefeningen

Bestellen via: https://www.heelnederlandleest.nl/ut-mut-er-ut.html

 

Interesse of vragen?