Challenge Day

Over de streep voor basisscholen:

Menno Tuik heeft een programma ontwikkeld: Over de streep voor bassischolen. Hij geeft het overigens ook op andere schooltypes, zoals bijvoorbeeld 1e jaars HBO studenten Terschelling (Maritiem Instituut Willem Barentsz). 

Na het volgen van een Challenge Day (door de originele Amerikaanse Trainers Yvon & Rich Dutra-St. John, bekend van het boek BE THE HERO) in de zomer van 2011 kwam het idee om een “Over de streep” voor basisscholen te ontwikkelen. Na enkele “try outs” op Terschelling in de natuur en in Boksum (Loft) is een mooi programma ontstaan om leerlingen meer te openheid te laten tonen naar elkaar. Belangrijke woorden zijn eigenlijk: Notice (Kijk wie je voor je hebt en wees je gewaar van je omgeving en jezelf).

Choose (Kies, maak jouw keuze, wees geen meeloper, maar neem zelf het stuur in handen, wat wil jij?)

Act (Nadat je een keuze gemaakt heb, volgt de actie (!). Actie zorgt voor beweging en dat is nodig. Vandaar dat in deze dag ook heel veel fysieke oefeningen worden gebruikt. Het gaat er vooral om wie ben jij echt? 10 % is wat we zien, maar wat zit er onder ………….. door meer te weten van elkaar, ga je elkaar niet kwetsen op die onderdelen. Dit is een programma wat werkt. Randvoorwaarde daarbij is dat je omringd bent door getrainde professionals voor de juiste begeleiding!

Kantoor / Praktijk

  • Leeuwarden

   Pelikaanstraat 8A
   8916AE Leeuwarden
   06-10406919
   info@buroweerbaarheid.nl
 •  Actueel nieuws

Op 4 april lanceert Menno zijn boek Ut Mut Erut. 

Het boek voor de professional vol met geweldige tips en inzichten!
Een paar kernpunten uit het boek zijn:
Bewustzijn & zelfvertrouwen
Trainingsboek voor professionals
Praktische oefeningen

Bestellen via: https://www.heelnederlandleest.nl/ut-mut-er-ut.html

 

Interesse of vragen?